AV Gouda doet mee met het Volwassenenfonds

AV Gouda doet mee met het Volwassenenfonds

Sinds 1 januari 2021 is de gemeente Gouda aangesloten bij het landelijke Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het is een pilot voor een periode van 1,5 jaar tot de zomer van 2022. Goudse minima kunnen via het Volwassenenfonds de contributie bij een sportvereniging vergoed krijgen tot een maximum van € 250,- per 12 maanden. En natuurlijk doet ook AV Gouda mee.

Wat is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?
Het Volwassenenfonds vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Het is leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. Het Volwassenenfonds maakt het in Gouda mogelijk dat volwassenen met een laag inkomen toch lid kunnen worden van een sportclub. Het fonds betaalt dan de contributie/het lesgeld direct aan de vereniging. De bijdrage is maximaal € 250,- per jaar voor activiteiten bij een sportvereniging. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur wordt gefinancierd door de gemeente Gouda aangevuld met donaties van lokale sponsors.

Vergoeding sportmaterialen/kleding
Dankzij een donatie van het Regiofonds Rabobank Hollandse IJssel kan er sinds 15 april 2021 ook een (gedeeltelijke) vergoeding worden aangevraagd bij het Volwassenenfonds voor benodigde sportmaterialen/kleding tot een maximum van €90. Bij toekenning, altijd in combinatie met een toekenning voor vergoeding van contributie voor dezelfde sportactiviteit, verstrekt het Volwassenenfonds waardebonnen voor fysieke winkels in Gouda en Reeuwijk of de sportvereniging.

Hoe werkt het volwassenenfonds?
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur werkt met intermediairs. Alleen zij kunnen de aanvraag voor je doen. Je kunt dus niet zelf of als sportvereniging een aanvraag indienen. Klik hier voor een overzicht van Goudse intermediairs die al geregistreerd zijn bij het volwassenenfonds. Maak een afspraak met een intermediair van jouw keuze en ontdek samen of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds. Voor meer informatie over het Volwassenenfonds klik hier of neem contact op met: Denise Blom, Coördinator Sociaal Domein/Sportmakelaar Gouda Oost, tel: 06 45588485 of mail denise.blom@sportpuntgouda.nl

VF Poster A3 Promo IM (drukwerk) Gouda-pagina's-1