Green Heart Track Event 2018 te AV Gouda


Op vrijdag 13 april 2018 vindt het Green Heart Track Event plaats. Scholen uit heel het Groene Hart sturen scholieren (1e t/m 4e klas) naar de baan van AV Gouda. Samen strijden zij om de eer van hun school hoog te houden. De atleten kunnen individueel medailles halen. Ook valt er voor de best presterende school een grote beker te winnen. Rond de 10 scholen zullen meedoen. Als sport is gekozen voor atletiek. Dit is omdat weinig sporten zo’n verbindende werking hebben als atletiek.

In Nederland komt het nauwelijks voor dat scholen iets samen ondernemen. In Gouda en omstreken dus ook niet. Bij het GHTE gaat dit wel gebeuren: de ambitie van de organisatie is om scholieren, ieder met zijn/haar eigen identiteit, samen te brengen. Niveau, religie, buurt: het maakt niet uit. Iedereen komt samen. Dat maakt het Green Heart Track Event uniek. Naast de paar honderd atleten zijn er ook andere scholieren aanwezig. Sommigen als vrijwilliger, anderen als toeschouwer.

De voorbereidingen van het GHTE zijn in volle gang. Zo heeft Rabobank Gouwestreek laten weten sponsor te zullen zijn. Naast deze sponsor is er ook een complete vormgeving. De ontwerpers van Trapped in Suburbia vinden het GHTE een leuk en goed initiatief. Alle vormgeving hebben zij gemaakt. In het clubhuis is één van vijf ontworpen posters te zien. Ook de Facebook pagina is in dezelfde stijl. Daarnaast is er voor elke deelnemende school een eigen vlaggetje gemaakt.

Het initiatief
De initiatiefnemer van het GHTE is Indigo Tjan. Hij is junior B en gespecialiseerd in de middellange afstanden. Zijn school, het Coornhert Gymnasium, doet weinig aan sport. Bovendien is er nauwelijks activiteit met andere scholen. Dat geldt voor heel Nederland. In de Verenigde Staten is er wel een fanatieke sportcompetitie tussen scholen. Dat bracht Indigo op het idee van het Green Heart Track Event.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het evenement? Like dan de Facebook pagina!

Help je graag mee op 13 april als jurylid of andere vrijwilliger? Stuur dan een mail naar ghte@avgouda.nl. Ook voor andere vragen over het Green Heart Track Event kun je daar terecht.

 

Gerelateerde berichten