Move-on


In beweging komen en vereenzaming tegengaan. Dat is de gedachte achter de sportactiviteit ‘Move-on’ van de atletiekvereniging Gouda. Move-on is bedoeld voor mensen die voldoen aan de toekenningscriteria van de Voedselbank. Initiatiefnemer Anneke de Jong: “Deze groep heeft nauwelijks iets te besteden en het geld dat ze hebben, moeten ze uitgeven aan de echt noodzakelijke dingen. Er blijft dus geen geld over voor zaken als sporten en vrije tijd. Deze mensen zitten vaak thuis en lopen de kans om te vereenzamen. Het is voor hen prettig als ze er ergens even uit kunnen wat geen geld kost, maar toch een leuke manier is om hun zinnen een beetje te verzetten.” Atletiekvereniging Gouda en de Voedselbank Gouda hebben een plan hiervoor ingediend bij de gemeente. Dit plan is gehonoreerd met subsidie.
Inmiddels is er elke maandag van 13.30 uur tot 15.00 uur een activiteit. Er is professionele begeleiding aanwezig die zorgt dat elke deelnemer sportieve oefeningen krijgt op zijn of haar niveau. Daarnaast is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee samen te drinken en bij te praten.
De activiteit start na de zomerstop weer op 3 september. Neem voor meer informatie contact op met Lotte Wevers van AV Gouda via move-on@avgouda.nl.
Gerelateerde berichten