Wedstrijden afgelast


Helaas geen clubkampioenschappen
De snelle toename van het aantal coronabesmettingen in onze regio Holland Midden en in Gouda roept de vraag op of het mogelijk en wenselijk is om op een voor iedereen veilige en comfortabele manier op 3 oktober de clubkampioenschappen te organiseren. Volgens de noodverordening mag het wel, maar met meldingsplicht én onder een aantal extra voorwaarden. Wij hebben als bestuur gekeken naar de randvoorwaarden en een risico-inschatting gemaakt. Op basis daarvan hebben we het vervelende besluit moeten nemen dat we de clubkampioenschappen in voorgenomen vorm niet zullen laten doorgaan.

Wat doen we dan wel? Net als in het voorjaar vragen we de trainers om binnen hun trainingsgroep een onderling wedstrijdje te organiseren zonder publiek als afsluiting van het baanseizoen.

Wat zijn onze belangrijkste overwegingen? De combinatie van atleten en ouders maakt het al snel druk op het voorterrein. De extra voorwaarden voor bezoekers die in de noodverordening staan zijn moeilijk te handhaven zijn op onze accommodatie. Daar komt bij dat de maximale capaciteit van onze kantine, gegeven de 1,5 meter, slechts 25 personen is. Bij slecht weer is dat heel erg weinig. We hebben overwogen om de clubkampioenschappen zonder publiek (m.n. ouders, opa’s en oma’s) te organiseren, maar daarmee gaat een belangrijk sfeerelement bij met name onze pupillen van de clubkampioenschappen verloren. Vandaar onze keuze om trainers te vragen iets binnen hun eigen trainingsgroep te organiseren.

We hopen dat u begrip hebt voor deze keuze en vooral dat u gezond blijft!

Herfstperiode
Langzaamaan gaan we ook de herfstperiode in. Dit betekent dat de tenten op het voorterrein na de clubkampioenschappen zullen worden opgeruimd. Via je trainer ontvang je meer informatie waar je je spullen dan kunt laten. Daarnaast zullen in de kantine een beperkt aantal tafels en stoelen worden neergezet zodat er, met handhaving van de 1,5 meter, na de training koffie/thee of een biertje gedronken kan worden. Voorwaarde hierbij is dat er barbezetting is en de barman/vrouw is verantwoordelijk voor naleving van het corona-protocol en zal leden hier zo nodig op aanspreken. Daarnaast dient altijd de ventilator in de kantine aangezet te worden.

Bestuur AV Gouda

Gerelateerde berichten